Kiertokaaren poistotekstiilirullakot nyt myös Zeppelinissä

Kiertokaaren järjestämä poistotekstiilikeräys laajenee

Kiertokaaren poistotekstiilirullakot löytyvät nyt myös Kauppakeskus Zeppelinistä! 

Pestyt ja kuivat tekstiilit kuuluvat keräykseen

Poistotekstiilin keräykseen voi tuoda tiiviisti suljettuun muovipussiin pakattuina pestyt ja kuivat loppuun kuluneet vaatteet ja kodintekstiilit, kuten takit, housut, hameet, paidat, lakanat, verhot, pyyhkeet ja pöytäliinat.

Alusvaatteet ja sukat sekä likaiset, kosteat, haisevat tai tekstiilituholaisia sisältävät tekstiilit kuuluvat polttokelpoiseen jätteeseen.

”Suosittelemme, että poistotekstiiliä tuodaan keräykseen kohtuullisia määriä kerrallaan, eli 1–4 kaupan muovikassillista. Näin rullakot eivät täyty heti”, Juntunen huomauttaa.

Poistotekstiilin keräykseen tuotu materiaali lajitellaan. Lajittelussa erotellaan myynti- tai lahjoituskuntoinen tekstiili, materiaali, joka on käytettävissä uusien tuotteiden raaka-aineena ja kuitukierrätykseen soveltuva tekstiili.

Muut uudet paikat sijaitsevat Oulussa Kaakkurin Citymarketissa, Järkikirppiksellä Raksilassa ja kirpputori Vadelmatarhalla Limingantullissa.
Keräys jatkuu edelleen Ruskon jätekeskuksen Oivapisteellä Oulussa.

Kiertokaaren erityisasiantuntija Mari Juntunen kertoo, että keräysverkosto laajenee Kiertokaaren toimialueella vaiheittain. Tavoitteena on saada keräyspaikkoja kattavasti joka puolelle toimialuetta. 

Farkkukankaalla päällystetyt rullakot löytyvät nyt Keskustorin laidalta, Dressmannin seinustalta Cubusta vastapäätä. Rullakoiden paikka on vaihdettu aiemmasta sijainnista paloturvallisuussyistä.

Lue lisää lajitteluohjeesta:

Poistotekstiili - Kiertokaari