Tietoa Zeppelinistä

Zeppelinin historia lyhyesti

Zeppelinin syntysanat lausuttiin vuonna 1986 Antero Immosen ja kunnanjohtaja Veikko Oikarisen ideoimina. Eri toimijoiden yhteistyönä ja monien vaiheiden jälkeen tehtiin suunnitelmat ja päätös. Zeppelinin rakentaminen aloitettiin kesäkuussa 1990.

Rakennuttajana toimi Pohjois-Suomen Sijoituskiinteistöt Oy ja pääurakoitsijana Pohjolan Rakentajat Oy. Arkkitehtuuri on Arkkitehtitoimisto Martti Väisänen Oy:n käsialaa. Zeppelinin avajaisia vietettiin 8.4.1992. Kutsuvieraina olivat muun muassa piispa Olavi Rimpiläinen ja metropoliitta Leo, jotka samalla vihkivät käyttöön myös Pyhän Matteuksen kappelin kauppakeskuksen Matteustorilla.

Kauppakeskuksen nimi valittiin yleisökilpailulla. Kauppakeskus Zeppelin oli pohjoissuomalaisittain ainutlaatuinen uutuus. Alkuvuosien huipputapahtumat keräsivät valtavia ihmismääriä. Zeppelinissä vieraili muun muassa Kauniit ja Rohkeat – televisiosarjan tähtiä, jotka paistattelivat tuolloin suosionsa huipulla.

Vuonna 1996 perustettiin yhteismarkkinoinnin järjestämiseksi Zeppelinin Yrittäjäyhdistys ry, johon kuuluvat kaikki Zeppelinin yritykset. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii tällä hetkellä Piia Kokko. Hallitukseen kuuluu seitsemän yrittäjien edustajaa sekä Kempeleen kunnan edustaja.

Tänä päivänä Zeppelin on Kempeleen ja koko eteläisen Oulun seudun tärkein kaupallinen keskittymä ja tapahtumien keskus. Zeppelinissä järjestetään jo perinteiksi muodostuneita tapahtumia kuten Hintamyrskyt keväällä ja syksyllä, Naisten Ilta sekä muita isoja ja pieniä tapahtumia. Zeppelinistä löytyy Arinan Prisma ja lähes kaikki merkittävät vähittäiskaupan ketjut ja monet paikalliset pienet putiikit ja palvelut. Myös Kempeleen pääkirjasto toimii Zeppelinissä.